Κρίνος της κοιλάδας ή Κονβαλάρια

Κρίνος της κοιλάδας ή Κονβαλάρια

Κρίνος της κοιλάδας ή Κονβαλάρια, ένα λουλούδι με άσπρα άνθη σαν κουδουνάκια στην γλάστρα και τον κήπο σας

Με μια λιλιπούτεια εμφάνιση, θα συναντήσουμε την Κονβαλάρια τη Μαγιάτικη (Convallaria Majalis), ένα μικρό, μα εντυπωσιακό λουλούδι, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ο κήπος και φυσικά, το μπαλκόνι. Στην Ελλάδα βέβαια, θα το βρούμε στα ανθοπωλεία πιο συχνά και στα θερμοκήπια λιγότερο συχνά, ώστε ο κηπουρός καλλιεργητής να πρέπει να καταβάλλει μια μικρή προσπάθεια πιθανά, ώστε να το αποκτήσει. Ακόμα και έτσι πάντως, αξίζει τον κόπο η όποια κατανάλωση ενέργειας, μιας και το συγκεκριμένο λουλούδι είναι μοναδικό και παράλληλα, πολύ εύκολο στην καλλιέργεια του.

Τα πιο όμορφα λουλούδια για έναν χωριάτικο εξοχικό κήπο ή αυλή

Βοτανικό Όνομα: Κονβαλάρια η Μαγιάτικη (Convallaria Majalis)
Άλλες Ονομασίες: Κονβαλλάρια, Κομβαλλάρια, Μυγκέ, Μιγκέ, Κρίνος, Πέκα
Οικογένεια: Λειριοειδή (Liliaceae)

Πληροφορίες: Πολυετές, ποώδες λουλούδι, διαθέτει ρίζωμα, με τον υπέργειο βλαστό να ξεπερνά σπανίως τους 20 με 25 πόντους!

Ανθοφορία: Μολονότι, τα αρωματικά, λευκά άνθη σαν κουδουνάκια που διαθέτει, εμφανίζονται κατά την Άνοιξη, θα μπορούσαν να εμφανιστούν και κατά τον Χειμώνα, κάτω από κώδωνα!

Βασική Φροντίδα: Καθώς ανήκει στα ανθεκτικά λουλούδια, οι κηπουροί καλλιεργητές δεν χρειάζεται να καταναλώσουν υπερβολική ενέργεια στην καλλιέργεια του. Ήμι-σκιερές ή σκιερές θέσεις λοιπόν, στραγγερά, καλά εδάφη και μέτριας συχνότητας ποτίσματα, αρκούν, ώστε να μεγαλώσει ήρεμα.

Πρόσθετες Πληροφορίες: Ο πολλαπλασιασμός του φυτού πραγματοποιείται με διαίρεση των ριζωμάτων που φέρει κυρίως, πάρα ταύτα όμως, είναι δυνατός και ο πολλαπλασιασμός με σπορά· εργασία που πραγματοποιείται σε αμμώδες σπορείο αργά την Άνοιξη, για να προσφέρει ενήλικα λουλούδια, ύστερα από κάποια χρόνια…

Έξυπνα και δημιουργικά κόλπα και συμβουλές κηπουρικής – κήπου που κάθε κηπουρός πρέπει να γνωρίζει

Προσοχή: Μην ξεριζώνετε φυτά που βρίσκονται σε άγρια κατάσταση. Το φυτό αν και υπάρχει στην ελληνική φύση ως άγριο, μπορείτε να το βρείτε ως καλλιεργήσιμο στο εμπόριο.

Πηγή κειμένου: anthokipos
Πηγή εικόνων: Pinterest


Discover more from Τεχνοτροπίες Και Διακόσμηση

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.