Σε αυτό το blog έχουμε δεί αρκετες ιδέες, και διάφορους τρόπους για να διακοσμήσετε τα έπιπλα, όπως η επένδυση με ταπετσαρία, ή την τεχνική με stencil. Σήμερα θα σας δείξουμε έναν άλλο τρόπο για να διακοσμήσετε τα έπιπλα, και πώς να το κάνουμε αυτό με την τεχνικής του ραγισμένου ή κρακελέ.Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση στα έπιπλα, αν αγαπάτε αυτά να δείχνουν παλιά και φθαρμένα, αυτή η τεχνική είναι ότι χρειάζεστε για να κάνετε τα έπιπλα να έχουν αυτήν την εμφάνιση.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γίνει αυτό, αλλά προς το παρόν θα δούμε ένα:
- Πρώτα πρέπει να καθαριστεί επιμελώς η επιφάνεια των επίπλων από σκόνη ή βρωμιά που θα έχουν.
- Στη συνέχεια περνάμε την επιφάνεια του επίπλου ένα χέρι συνθετικού βερνικοχρώματος και το αφήνουμε να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσει, έχουμε μια καλύτερη επιφάνεια για να περάσουμε το δεύτερο στρώμα του συνθετικού σμάλτου για να στρώσει καλύτερα καλύτερα.
- Έπειτα περνάμε το δεύτερο χέρι και πριν ακόμα στεγνώσει, εφαρμόζουμε ένα στρώμα με βάση το νερό πλαστικό χρώμα.
- Με αυτό το χέρι, αυτό που πετυχαίνουμε είναι να στεγνώσει το πλαστικό χρώμα πριν από την τελευταία στρώση των συνθετικών σμάλτο ή αλλίως βερνικοχρώματος (λαδομπογιάς) και να προκαλέσουν κρακελάρισμα του χρώματος.Το συνθετικό σμάλτο και το πλαστικό χρώμα, πρέπει να είναι διαφορετικής απόχρωσης, για να μπορείτε παρατηρήσετε τις ρωγμές που θα δημιουργηθούν. Αφήστε το να στεγνώσει εντελώς και είναι έτοιμο, έχουμε ένα γραφείο με εικόνα ραγισμένου. Εύκολο δεν είναι;
Discover more from Τεχνοτροπίες Και Διακόσμηση
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
καλημερα.θα ηθελα να ρωτησω στην πρωτη εικονα που δειχνετε ενα επιπλο καφε σκουρο με γαλαζιο.πιο ειναι το συμθετικο σμαλτο και πιο το πλαστικο?αν μπορειτε δωστε μου πληροφοριες για τα υλικα που θα χρησιμοποιησω για να εχω αυτο το αποτελεσμα.ευχαριστω
Έλενα το συνθετικό σμάλτο είναι το κάτω χρώμα δηλδή το γαλάζιο και το πλαστικό είναι το πανω δηλαδή το καφέ.Θα περάσεις το σμάλτο ή λαδομπογιά αλλώς θα το αφήσεις να τραβήξει λίγο χωρίς να στεγνώσει και μετα θα περάσεις το πλαστικό. Το πλαστικό στεγνώνει γρήγορα η λαδομπογιά αργεί και αυτό δημιουργεί τα σκασίματα. Μπορείς να το βοηθήσεις λιγο με ένα σεσουάρ για μεγαλύτερα σκασίματα.
Ηθελα να σας ρωτησω , η τριτη εικονα με το γραφειο, ποια ειναι τα χρωματα που εχετε βαλει για να βγει αυτη η αποχρωση …
Δηλαδη ποιο ειναι το χρωμα συνθετικο του βερνικοχρωματος που εχετε χρησιμοποιησει ως βαση και κατ επεκταση τι εννοειτε στην δευτερη φαση οτι χρησιμοποιητε ενα στρωμα με βαση το νερο πλαστικο χρωμα…???
Δυστυχώς δεν γνωρίζω τον χρωματισμό αφού δεν το έχω κάνει εγώ…μπορείτε να εκτυπώσετε την φωτογραφία και να πάτε σε ένα κατάστημα χρωμάρων να σας συμβουλέψουν για την απόχρωση
Αν δεν σας βαζω σε ιδιαιτερο κοπο την αποχρωση του περιγραματος της φωτογραφιας της τριτης που ανεφερα και ποιο πανω αυτο το χρωμα το καφε πως εχει βγει τοσο ωραιο και εντονο…???
Σας ευχαριστω την καλησπερα μου κιολας απο τις απορειες που εχω ξεχασα να σας την πω…
Να κάνω μια ερώτηση?
Πότε πριν στεγνώσει η λαδομπογιά περνάμε το πλαστικό? Γιατί έτσι όπως το σκέφτομαι αν η λαδομπογιά δεν έχει στεγνώσει και πάμε να περάσουμε το πλαστικό από πάνω τα 2 χρώματα δεν θα μπερδευτούν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να χαλάσει?
Θανάση δεν πρέπει να έχει στεγνώσει η λαδομπογιά απλά να έχει τραβληξει λίγο για 30-40 λεπτά… να κολλάει δηλαή ελαφρώς, χωρίς να είναι πολύ νωπή. Αυτό που γίνεται μετά είναι ότι η λαδομπογιά θέλει περισσότερο χρόνο να στεγνώσει, το πλαστικό από την άλλη στεγνώνει γρήγορα και αυτό δημιουργεί το σκάσιμο.Αν το βοηθήσεις με ένα σεσουαρ θα κάνει μεγαλύτερα σκασίματα. Από δικιμές που έχω κάνει το πλαστικό είναι καλύτερα να το περάσεις με ένα πιν΄λο με διαγώνιες κινήσεις.Παίξε λίγο και θα το βρείς…καλή επιτυχία.